.

.

19 pemain mulakan sesi latihan sulung


Wajah baharu, suasana baharu. Segalanya tampak berbeza pada sesi latihan sulung Melaka United yang diadakan di Stadium Hang Tuah, Melaka petang tadi.

Biarpun dimulakan sedikit lewat, seramai 19 pemain baharu dan lama turun menjalani latihan yang dikendalikan ketua jurulatih, Zainal Abidin Hassan.


Turut membantu Zainal Abidin adalah tiga jurulatih, Muhammad Nidzam Adha, Mazlan Wahid dan Asri Ninggal. Biarpun turun kali pertama bersama, pemain-pemain Melaka United tampak santai menjalani latihan bersama rakan sepasukan baharu termasuk lapan pemain yang baharu menandatangani kontrak hari ini.Antaranya Mohd. Shukor Adan, Safiq Rahim, R. Gopinathan, Razman Roslan, Saiful Ridzuan Selamat, Raimi Md. Noor, Mohd. Nazrin Nawi dan Wan Amirul Afiq.Turut kelihat adalah beberapa muka baharu seperti Muhamad Zharif Md Desa, S. Deevan, M. Kavishkumar, Wan Mohd Syukri Wan Ahmad, Wong Tse Yang dan Mohammad Nor Ubaidullah Abd. Rahman.Terdapat beberapa pemain lain masih belum melaporkan diri seperti Ifedayo Olusegun dan Khairul Fahmi Che Mat yang masih bersama pasukan kebangsaan di Piala AFF Suzuki 2018.

Antara muka lama yang dikekalkan adalah Muhammad Faris Shah Mohd. Rosli, Muhamad Faizal Muhammad, Nurshamil Abd. Ghani Dan Ahmad Khuzaimi Piee.

Foto: MUSA
Powered by Blogger.